Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olan bireylerin katılabildiği, kursiyerlerin yaklaşık 3 hafta süren ve 11 farklı ders gördükleri Özel Güvenlik Eğitimi türüdür.

 Eğitim tamamlandıktan sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde adaylar 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutulmakta ve 5 adet mermi attıkları atış uygulaması ile sınavlarını tamamlamaktadır. 

100 sorudan her bir sorunun puan değeri 1 olup en az 60 puan almak (60 soruyu doğru yanıtlamak) gerekir. 

Aynı şekilde 25 adet sorunun her birinin değeri 2 puan ve atış esnasındaki her isabetli vuruş adedinin değeri ise 10 puandır. 

Yapılan atış ile silah bilgisi soruları beraber değerlendirilmekte olup ortalamada en az 60 puan alan adaylarımız sınavda başarılı olur.

Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylarımıza Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Valilik onaylı Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası verilmektedir. Bu sertifika ve sonrasında alınmaya hak kazanılan Silahlı Özel Güvenlik Kimlik Kartı kişinin bu alanda personel ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmesini sağlar. 

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimlerimizdeki Genel Uygulamalar : Atışlarımız esnasında İlkyardım Uzmanı kurum doktorumuz atış yapacağımız poligonda tüm atış boyunca hazır beklerken, atış güvenliği ve kişi sağlığı ön planda tutulur. 

Atışın gerçekleşeceği poligon ortamında 5 ayrı kulvarda, 5 ayrı atış uzmanımız görev alır. Atış eğitimlerimiz atış uzmanlarımızın kontrolünde 2 aşamada gerçekleşir.

Atışlar sonucunda daha mükemmel atış için ne yapılması gerektiği analiz edilip, bireysel olarak kişilere hataları ve dikkat etmeleri gereken noktalar tekrar belirtilir. Tüm bunlar sonucunda bireysel atış becerisi maksimize edilir.

Silahlı Özel Güvenlik Şartları

Silahlı Özel Güvenlik Eğitimi alarak Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası ve Kimlik Kartına sahip olmak, bu yetkinlik sonucu ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmek isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar arasında; 

Silahlı Özel Güvenlik Kayıt İçin Gerekli Evraklar

Silahlı Özel Güvenlik Sağlık Raporu

Silahlı Özel Güvenlik olmak isteyen kişilerden kayıt esnasında üzerinde “Silahlı Özel Güvenlik Olur” ibaresi bulunan, kişinin fiziksel ve psikolojik anlamda sağlıklı olduğunu ifade eden bir rapor talep edilmektedir. 

Bu raporun devlet hastanesinden alınması gerekmektedir. Kursiyerlerimizin bizlere en sık ilettiği durumlardan birisi olan Silahlı Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nereden Alınır sorusunun yanıtını; 

Üzerinde KBB, Ortopedi, Nöroloji, Psikiyatri ve Göz doktorlarının kaşesi, baş hekim onayı ve rapor üzerinde mutlaka “Silahlı Özel Güvenlik Olur” ibaresi yer alan sağlık raporu devlet hastanesinden alınmalıdır. şeklinde verebiliriz.